top of page
Vyhledat

Jak prezentovat byt pro krátkodobý pronájem

Aktualizováno: 18. 6. 2018

Autor: Honza, kreativec a PR:


Máte krásný byt, který chcete pronajímat krátkodobě přes Airbnb anebo Booking a chcete, aby byl vidět a lákal hosty k návštěvě? V tom případě je jeho prezentace na prvním místě. Nemovitost musí vždy vypadat tak, aby přímo vybízela k rezervaci. Při přípravě našich nemovitostí k prezentaci dodržuji několik zásadních pravidel:


1) Uklizeno, ale útulno!

Byt musí být vždy perfektně uklizený. Žádného z hostů nenaláká nepořádek. Dejte si ale pozor, aby celkový vzhled bytu nakonec nepůsobil příliš sterilně. Byt by měl, zvláště pak pro platformy sdíleného bydlení jako Airbnb měl působit útulným a zabydleným dojmem. Nevíte si rady? Zkuste na police přidat pár knížek, do vázy na stole květiny a koupelnu doplnit o základní kosmetiku.


2) Odpovězte si na otázku, koho chcete hostit

Než se dáte do samotné prezentace, uvědomte si, jakou skupinu cestovatelů chcete ve svém bytě přivítat. Chcete se soustředit na rodiny s dětmi a nebo na romantické dvojice? Každý cestovatel očekává od místa, kam se chystá, něco trochu jiného. Je na vás, abyste pomohli jejich fantazii. Pro romantickou dvojici můžete na fotky připravit sklenici šampaňského pro rodiny s dětmi

zase akcentovat hry či dětský koutek.



3) Rozsviťte světla

Zapomeňte na temné fotografie. Málokdo se chce ubytovat v kopce. Roztáhněte závěsy a pusťte do prostoru přirozené světlo. Zároveň rozsviťte lampy. Prostor bude působit příjemnějším a útulnějším dojmem.


4) Postel na prvním místě

Už jsme zde psali, že krátkodobý pronájem hosté využívají především k přespání. Postel a spací prostor je proto tím úplně nejdůležitějším v bytě. Postel krásně ustelte. Měla by přímo vybízet k odpočinku. Při tvorbě profilu nemovitosti se také soustřeďte na to, aby fotografie spacího prostoru byly tím prvním, co host z bytu uvidí.


5) Nic nevynechat

Již jsme si řekli, že postel a ložnice jsou na prvním místě. Nezapomeňte, ale odprezentovat prostor celý. Host si chce udělat jasnou představu o tom, kam má namířeno. Vyvarujte se zavádějícím nebo nejasným fotografiím. Mohly by vás zbytečně stát dobré hodnocení.


6) Profesionalita se vyplatí

Zapomeňte na chytrý telefon. Investovat do profesionálního fotografa, který má zkušenost s interiérovou fotografií se vám v tomto případě jedině vyplatí. Ne nadarmo se říká, že fotka je základem image, zvlášť v dnešní "instagramové" době.


To bylo mých 6 bodů, kterých se držím vždy, když chystáme k prezentaci byt nového zákazníka. Nezapomeňte ale, že samotnou prezentací to nekončí. Když host přijede, očekává, že byt bude vypadat stejně jako na fotkách. Pokud se vám to podaří dodržet, můžete se připravit na skvělé hodnocení.

Pomohl vám článek? Máte nějaké otázky ohledně prezentace či fotografií bytu pro krátkodobý pronájem? Ozvěte se mi na mail honza@flybnb.cz



111 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page