top of page
Vyhledat

Výhody krátkodobého pronájmu

Aktualizováno: 17. 6. 2018

Autor: Jitka, obchod a jednatelka:


Klienti se mě často ptají, jaké jsou vlastně ty nejzásadnější výhody krátkodobého pronájmu ve srovnání s pronájmem dlouhodobým. Pokusila jsem se je tedy shrnout i sem v krátkém příspěvku.


1. Svůj byt máte k dispozici.

Platformy sdíleného bydlení jako je např. Airbnb, vznikly především proto, aby mohli cestovatelé pronajímat svoje vlastní bydlení v době, kdy jsou na cestách. Při krátkodobém pronájmu máte tedy vždy naprostou kontrolu nad tím, kdy a jak se rozhodnete svoji nemovitost pronajímat a máte ji k dispozici vždy, když ji potřebujete.


2. Konec problémovým nájemníkům

V krátkodobém ubytování si můžete pečlivě vybrat také koho u sebe ubytujete. Každý cestovatel, kterého se rozhodnete ubytovat je prověřený hodnocením hostitelů před vámi. Díky tomu je daleko snazší získat slušné a čistotné nájemníky. A pokud se u vás přece jen ubytuje někdo problémový, máte prostor situaci ihned řešit a nepopudit si tak sousedy.


3. Krátkodobí nájemníci platí předem

Může se to zdát jako maličkost, dokud ovšem nepotkáte chronického neplatiče. Nájemníka na dobu neurčitou, který se vám rozhodne neplatit, nebo platit nájem sporadicky je totiž velmi komplikované vystěhovat či z něj dlužné nájemné vymoci. Toto riziko při krátkodobém pronájmu prakticky neexistuje.


4. Vybavení vám vydrží déle

Krátkodobí nájemníci většinou cestují nalehko a svoje dny a večery tráví objevováním okolí. Váš byt tak většinou používají jenom na přespání, což velmi výrazně snižuje amortizaci jeho vybavení. Už vás nebaví neustále měnit a opravovat vybavení a spotřebiče v bytě. Nebudete muset, nebo rozhodně ne tak často. I po roce krátkodobého pronájmu je z mých zkušeností vybavení stále jako nové.


5. Vyšší profit

Tu nejzjevnější výhodu jsem si nechala nakonec. Krátkodobý pronájem se jednoduše finančně vyplatí, a to především u malometrážních bytů. Naší společnosti se daří zákazníkům navýšit profit z pronájmu v průměru o 30 - 80 %. A v případě, že se rozhodnete nemovitost krátkodobě pronajímat sami, je profit samozřejmě i vyšší.


To bylo pět, z mého pohledu nejzásadnějších výhod krátkodobého pronájmu. Pronajímat krátkodobě nemovitost s sebou ovšem nese i řadu povinností a další specifika po právní a účetní stránce. Chcete vědět jaká? V současné době o nich připravujeme článek. Pokud však máte v této oblasti nějaké dotazy nebo připomínky, klidně mně kontaktujte na emailu: jitka@flybnb.cz


180 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page