top of page
Vyhledat

Minimalistický a variabilní byt inspirovaný kaktusy

Aktualizováno: 27. 5. 2018

Autor: Nikola, konzultantka:

Během února jsem měla možnost pracovat na něčem, co mě nesmírně baví. Jeden z našich zákazníků se totiž rozhodl svěřit mi do rukou celý svůj byt a při vybavování mi dal kompletně volnou ruku. Jediným zdánlivým omezením bylo vejít se v nákladech na vybavení do 30.000,- Kč.


Zdálo se mi, že v našem portfoliu tak trochu chybí interiér, který by potěšil mužské oko, dala jsem si proto za cíl to pro tentokrát změnit.


Záchytným bodem se tak pro mě stala chladná, ale velmi moderní petrolejová barva, kterou jsem vymalovala dvě stěny bytu a hned v závěsu přišla zajímavě designovaná stojací lampa s výrazným tmavě hnědým stínidlem. Od těchto dvou dominant bytu se pak již odvíjel zbytek. Byt jako takový má sloužit ke krátkodobým pronájmům. Většina hostů v něm pobývá 1-3 dny. Vybavení tedy bylo vybráno s ohledem na tyto potřeby a měla jsem tak prostor pro naprostý minimalismus. Namísto skříně jsem zvolila stojan se závěsným pořadačem a ramínky a jednoduché police k odkládání věcí. Do všech prostor, tak jde na první pohled nahlédnout a ubytovaný má pocit čistoty a volného prostoru.

Abych zajistila větší variabilitu, zvolila jsem tentokrát dvě samostatné postele, které se mohou podle potřeby přesouvat takovým způsobem, aby lépe vyhovovaly potřebám ubytovaných. Pak ještě bílý stůl, dvě židle a je to vše. Samozřejmě kromě dekorací a ozdobných prvků, které jinak velmi jednoduchý interiér zdomácňují a přidávají mu tu správnou atmosféru. Tentokrát hrály hlavní akord v dekorování kaktusy. No řekněte, mohla jsem odolat takové inspiraci, když jsem našla ve slevě dva květináče s kaktusy za pouhých 40,- Kč?


Celý byt jsem včetně návrhu, nákupu a výbavy stihla pro zákazníka připravit za necelé 3 týdny a do cenového limitu jsem se také vešla. Dnes už ho více než měsíc krátkodobě pronajímáme. A víte co? Povedlo se! Téměř 90 % všech rezervací do našeho Cactus Room in the Center of Brno, dělají muži.







272 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page