top of page
Vyhledat

Místo, kde se rodí dobré nápady

Aktualizováno: 7. 2. 2019

Autorka: Jitka - jednatelka


Máme nový byt! Jednoduchý studentský interiér, který jsme nazvali Idea Apartement. Kombinuje staré a nové a má dávat prostor kreativitě, a jak už svědčí i jeho název, také dobrým nápadům.


Na začátku stála žárovka. Konkrétně obrázek žárovky pořízený ve slevě v obchodním domě KIKA. Věděli jsme, že chceme jednoduchý mladistvý interiér, který nebude stát příliš mnoho peněz, ale hosté v něm budou mít vše potřebné. Náš celkový budget na nábytek byl tentokrát cca 15.000,- Kč. Do tohoto rozpočtu jsme potřebovali vměstnat postel, jídelní stůl a další nezbytnosti. Skříně a komodu jsme již měli k dispozici přímo od majitele a bylo třeba je do výsledného návrhu zapracovat.


Zvolili jsme nakonec velmi jednoduchý styl, ve kterém, stejně jako na obrázku žárovky a dalších v bytě, hraje prim černá linka a důraz na geometrické uspořádání. Stěžejní barvy jsou modrá, bílá a doplňkově žlutá. V bytě jsme si také pohráli se světlem a doplnili do něj instalaci žárovek nad postelí a velmi jednoduchá stropní stínidla (IKEA).


Aby byt nepůsobil příliš chladně a technicistně rozhodli jsme se styl rozbít několika "babičkovskými"rekvizitami, a to houpacím křeslem, které jsme pořídili z druhé ruky, orientálním kobercem, a také old school květovanými polštáři, které zútulňují postel. Zóna s jídelním stolem je pak doplněná o "kreativní koutek", kde našly svoje místo pastelky, skicák a všudy přítomná Kniha hostů.


Po seskládání nábytku se nám ale bíle vymalovaný byt zdál přecejen trochu smutný a až příliš čistý. Proto jsme neváhali a jako pomyslnou tečku na závěr doplnili výmalbu ve formě tmavě modrého obdelníku na pravé stěně u postele. Malinká garsonka tak dostala hloubku a zcela nový uklidňující prvek.


Byt v současné době aktivně pronajímáme a zvláště nyní v zimních měsících má velký úspěch. Každý se totiž chce při té zimě venku jen tak zahřát v houpacím křesle.






101 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page